5 schoonmaaktips voor een schone thuiswerkplek!

Home / actueel / 5 schoonmaaktips voor een schone thuiswerkplek!

Door de maatregelen van het RIVM komen veel mensen thuis te zitten om hun werk daar zo goed mogelijk voort te zetten. Geen makkelijke opgave wanneer ook uw partner thuiswerkt en uw kinderen alle aandacht en zorg nodig hebben. Om u te helpen geven wij u 5 schoonmaaktips om uw thuiswerkplek schoon, gezond en aangenaam te houden. Want ook thuis is het heel belangrijk wanneer uw werkplek schoon is, zeker wanneer de maatregelen voor een langere periode aanhouden en u zo gezond mogelijk wilt blijven werken.

Maak dagelijks uw bureau schoon met een doekje

Misschien zit u thuis aan een professioneel bureau of gewoon aan de keukentafel. Voor beide geldt hetzelfde; uw bureau wordt intensief gebruikt. Uw laptop of monitor draait er overuren, en uzelf leunt met uw handen en armen de hele dag op het blad waardoor vetvlekken en ander vuil achterblijven. Heeft u kinderen? Het zal u vast al meerdere keren zijn overkomen dat uw kinderen binnenstormen om met plakkerige handjes een knuffel te geven of hun tekening te laten zien. Om verspreiding van bacteriën te voorkomen maakt u aan het einde van de dag uw bureau schoon met een desinfecterend doekje. Leg een pak doekjes in het zicht zodat u het niet vergeet. Kleine moeite met groot resultaat!

Eet uw lunch achter uw bureau of lekker buiten in de tuin of op balkon!

We doen het allemaal weleens, eten achter de computer. Gewoon vanwege die deadline of omdat u zin heeft in een snelle snack. U heeft alleen niet in de gaten dat broodkruimels, beleg of druppels koffie die tussen uw muis en toetsenbord belanden en een bron van bacteriën vormen. Probeer de tijd te nemen om toch buiten even een frisse neus te halen en daar uw lunch te nuttigen. U kunt gelijk wat rek en strekoefeningen doen om vervolgens weer fris aan de slag te gaan.

Schoonmaaktip voor het toetsenbord

Zoals bij de vorige tip beschreven vormt het toetsenbord een grote bron van bacteriën. Niet alleen door gemorst eten maar ook door zweet en huidcellen. Schud daarom uw toetsenbord regelmatig leeg en maak hem schoon met een desinfecterend doekje. Het voelt aan het begin misschien een beetje onwennig maar u voorkomt daarmee een ophoping van vuil.

Klap bij elk toiletbezoek de wc-pot dicht tijdens doortrekken.

U staat er wellicht niet bij stil, maar wanneer u het toilet doortrekt springen er ongemerkt heel wat waterdruppels met bacteriën buiten de toiletpot. Zeker wanneer het hele gezin thuis is en het toilet intensiever wordt gebruikt, is het belangrijk om de toiletpot dicht te doen wanneer u doortrekt. Zo beschermt u niet alleen uw gezin voor ongewenste ziektemakers, maar houdt u ook uw badkamer en daarmee uw werkomgeving schoon en gezond!

Ventileer dagelijks voor een fris en schoon gevoel

Ventileren is heel belangrijk voor een nieuwe toevoer van zuurstof. Niet alleen goed voor de concentratie, maar ook voor muffe luchtjes. Zet elke dag het raam op een kiertje en laat de frisse wind even lekker waaien door de ruimte. Een goede start voor een productieve werkdag! Ook frisse plantjes geven extra zuurstof af en staan wel zo gezellig 😊 bovendien ondersteunt u hiermee kwekers en tuinders die het nu moeilijk hebben.

Is uw bedrijf gewoon open tijdens de Coronacrisis maar wilt u extra maatregelen nemen op gebied van hygiëne?
Wanneer uw bedrijf met regelmaat wordt schoongemaakt, is de kans op een hoog ziekteverzuim lager. Heeft u door alle drukte zelf niet de tijd om dagelijks schoon te maken maar wilt u wel genieten van een schone werkplek? DFP schoon is uw betrouwbare schoonmaakpartner voor uw kantoorschoonmaak! Wij weten precies wat uw onderneming nodig heeft, ook na de Coronacrisis.

Meer weten? Bekijk de website of bel:  tel: 010-2263231

Related Posts
Horecaschoonmaak, DFP schoon, Haaglanden, Rijnmonddfp schoon, schoonmaakbedrijf, dfp Haaglanden, DFP Rijnmond